Poziv na javnu raspravu

Lokalna akcijska grupa „PODRAVINA“ provodi aktivnosti izrade Lokalne razvojne strategije koja se veže uz Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020.

Tijek same izrade strategije do sada je obuhvatio prikupljanje i analizu podataka za područje LAG-a PODRAVINA, odnosno 15 općina i Grad Đurđevac. Trenutno se radi na dovršavanju same strategije, odnosno određivanju ciljeva, prioriteta i mjera na temelju napravljenih analiza i potreba prostora. Sljedeće aktivnosti trebale bi biti javne rasprave po pitanju Lokalne razvojne strategije LAG-a „PODRAVINA“ za razdoblje 2014-2020.

Opširnije...

Poziv na radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „PODRAVINA“ za razdoblje 2014.-2020.

Poziva se stanovništvo Općine Ferdinandovac i Općine Kalinovac da dana 21. listopada, (srijeda) 2015. godine u 19,00 sati dođu i sudjeluju na radionici koju organizira LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „PODRAVINA“, u Ferdinandovcu na adresi Trg slobode 28 / Općinska vijećnica.

Cilj radionice je prikupljanje projektnih ideja i stavova stanovništva u svrhu izrade LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-a „PODRAVINA“ za razdoblje 2014.-2020., kako bi se što jasnije definirali vizija, ciljevi i mjere važni za razvoj područja LAG-a „PODRAVINA“, te na taj način omogućilo što učinkovitije povlačenje bespovratnih financijskih sredstava javnih potpora u periodu nakon izrade LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE.

KOORDINATORICA IZRADE LRS-a
VODITELJICA LAG-a „PODRAVINA“
Mihaela Lončar, prof.geografije

„Restrukturiranje i konverzija vinograda" i "Investicija u vinarije i marketing vina"

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva javna natječaja iz vinske omotnice:

1. Za mjeru restrukturiranje i konverzija vinograda
2. Za mjeru investicija u vinarije i marketing vina

Javni natječaji otvoreni su do 19.12.2014 godine.
Prihvatljivi prijavitelji: proizvođači upisani u Vinogradarski registar.
Kako bi svi potencijalni prijavitelji bili na vrijeme informirani o detaljima natječaja LAG PODRAVINA u suradnji sa Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja PORA organizira predavanje na temu:
„Restrukturiranje i konverzija vinograda" i "Investicija u vinarije i marketing vina"

Predavanje će se održati u Društvenom domu u Kloštru Podravskom u srijedu 26. studenoga 2014. godine s početkom u 18.00 sati.

Poziv na 4. Izvanrednu skupštinu Lokalne akcijske grupe „PODRAVINA"

Poziv na 4. Izvanrednu skupštinu Lokalne akcijske grupe „PODRAVINA"
koja će se održati 10. studenoga 2014. godine (ponedjeljak), u Hotelu Picok, Trg sv. Jurja 6, Đurđevac s početkom u 19,00 sati.

DNEVNI RED:
1. Izbor radnih tijela Skupštine
2. Donošenje Odluke o izboru tajnika LAG-a „PODRAVINA"
3. Donošenje Odluke o izboru/zamjeni članova Upravnog odbora LAG-a „PODRAVINA"
4. Prezentacija Programa ruralnog razvoja 2014-2020 s naglaskom na Mjere 4.1 Potpora u ulaganja u poljoprivredna gospodarstva; 4.2 Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda i 7.1 Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000. i druga područja visoke prirodne vrijednosti – Tim za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije
5. Razno

Predsjednik Upravnog odbora LAG-a „PODRAVINA"
Branko Sobota, v.r.

Poziv na prezentaciju Programa ruralnog razvoja 2014-2020

3. travnja 2014. godine, LAG „PODRAVINA" u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Ministarstvom poljoprivrede, organizira prezentaciju Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014-2020.

Čast nam je pozvati Vas na ovo događanje kako bismo se što kvalitetnije pripremili za razdoblje koje nam slijedi i natječaje koji će se raspisivati na temelju ovog Programa. Poziv i program se nalaze u privitku te Vas molim da svoj dolazak potvrdite do 28. ožujka 2014. godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099 207 48 00.

POZIV

PROGRAM

Silvija Lukačin, dipl. oec., tajnica

Stranica 1 od 2