Akcija čišćenja regionalnog parka prirode MURA-DRAVA

fotkaDana 11. studenog 2017. športsko ribolovni klub"Štuka" Ferdinandovac organizirao je čišćenje regionalnog parka prirode MURA-DRAVA na području Općine Ferdinandovac .
Izvršeno je čišćenje prometnica i staza u samom parku, a najviše obilazak cesta i staza uz rijeku Dravu i njenih rukavaca kako bi pokupili odbačeno smeće ili smeće koje je izbacila rijeka Drava na obalu.

Ovaj projekt započet je prošle godine po prvi puta i financira ga jedinica lokalne samouprave - Općina Ferdinandovac, a u organizaciji ŠRK "ŠTUKA" Ferdinandovac.
Na akciju čišćenja pozvane su udruge koje djeluju na području Općine Ferdinandovac koje su pomagale u realizaciji ovog projekta i prošle godine tako i ove godine kao i kolege ribiči.

Predsjednik ŠRK Štuka Ferdinandovac; Tomislav Kožar

 

Čišćenje regionalnog parka

 DSC0586Športsko ribolovni klub „Štuka“ iz Ferdinandovca 15. listopada proveo je akciju čišćenja regionalnog parka Mura – Drava. Akciji su se odazvali i članovi ostalih udruga s područja općine Ferdinandovac.

Turistička zajednica Općine Ferdinandovac svim sudionicima je sponzorirala majice s logom TZ. Općinski načelnik Branko Kolar pozdravio je i pohvalio akciju sa željom da sličnih akcija bude još više. 

U sklopu akcije očišćene su staze uz rijeku Dravu i prilazne ceste. Otpad je sakupljen u plastične vreće i deponiran.

Predsjednik ŠRK „Štuka“ Tomislav Kožar napomenuo je kako je sportski ribolov već 45 godina zastupljen na rijeci Dravi, a ovom akcijom željeli su doprinijeti očuvanju te tradicije i okoliša na području općine. Nakon uspješnog čišćenja, svi sudionici su počašćeni finim toplim grahom.

ŠRK „Štuka“ Ferdinandovac

Skupština Športsko ribolovnog kluba "ŠTUKA" Ferdinandovac je, na sjednici održanoj dana 15.02.2015. godine donijela novi Statut, usklađen s novim Zakonom o udrugama (Narodne novine br. 74/14). Statut je prihvaćen i ovjeren u Uredu državne uprave Koprivničko – križevačke županije.

STATUT