Radionica za 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a za tip operacije 2.1.1.2. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“

Obavještavamo poljoprivrednike da LAG “PODRAVINA” objavljuje 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a za tip operacije 2.1.1.2. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike da sudjeluju na besplatnoj radionici za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj. Radionica u Ferdinandovcu održat će se u srijedu, 21. ožujka 2018. godine, u 19,00 sati u Društvenom domu, Trg slobode 28

Dodatne informacije o natječaju dostupne na slijedećem linku: http://www.lag-podravina.hr/index.php/lag-natjecaji/625-natjecaj-za-tip-operacije-2-1-1-2-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava

Obavijest o članstvu u LAG-u Podravina

Pozivaju se članovi  LAG-a Podravina s područja Općine Ferdinandovac da eventualne promjene podataka o članovima odnosno predstavnicima članova dostave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također se pozivaju nove osobe zainteresirane za članstvo u LAG-u Podravina da se jave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Postojeći podaci o članovima i predstavnicima članova LAG-a Podravina s područja Općine Ferdinandovac dostupni su ovdje.

Poziv na javnu raspravu

Lokalna akcijska grupa „PODRAVINA“ provodi aktivnosti izrade Lokalne razvojne strategije koja se veže uz Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020.

Tijek same izrade strategije do sada je obuhvatio prikupljanje i analizu podataka za područje LAG-a PODRAVINA, odnosno 15 općina i Grad Đurđevac. Trenutno se radi na dovršavanju same strategije, odnosno određivanju ciljeva, prioriteta i mjera na temelju napravljenih analiza i potreba prostora. Sljedeće aktivnosti trebale bi biti javne rasprave po pitanju Lokalne razvojne strategije LAG-a „PODRAVINA“ za razdoblje 2014-2020.

Opširnije...

Poziv na radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „PODRAVINA“ za razdoblje 2014.-2020.

Poziva se stanovništvo Općine Ferdinandovac i Općine Kalinovac da dana 21. listopada, (srijeda) 2015. godine u 19,00 sati dođu i sudjeluju na radionici koju organizira LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „PODRAVINA“, u Ferdinandovcu na adresi Trg slobode 28 / Općinska vijećnica.

Cilj radionice je prikupljanje projektnih ideja i stavova stanovništva u svrhu izrade LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-a „PODRAVINA“ za razdoblje 2014.-2020., kako bi se što jasnije definirali vizija, ciljevi i mjere važni za razvoj područja LAG-a „PODRAVINA“, te na taj način omogućilo što učinkovitije povlačenje bespovratnih financijskih sredstava javnih potpora u periodu nakon izrade LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE.

KOORDINATORICA IZRADE LRS-a
VODITELJICA LAG-a „PODRAVINA“
Mihaela Lončar, prof.geografije

„Restrukturiranje i konverzija vinograda" i "Investicija u vinarije i marketing vina"

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva javna natječaja iz vinske omotnice:

1. Za mjeru restrukturiranje i konverzija vinograda
2. Za mjeru investicija u vinarije i marketing vina

Javni natječaji otvoreni su do 19.12.2014 godine.
Prihvatljivi prijavitelji: proizvođači upisani u Vinogradarski registar.
Kako bi svi potencijalni prijavitelji bili na vrijeme informirani o detaljima natječaja LAG PODRAVINA u suradnji sa Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja PORA organizira predavanje na temu:
„Restrukturiranje i konverzija vinograda" i "Investicija u vinarije i marketing vina"

Predavanje će se održati u Društvenom domu u Kloštru Podravskom u srijedu 26. studenoga 2014. godine s početkom u 18.00 sati.

Stranica 1 od 3