Obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede 05.08.2018.

IMG 472531b966a4221314ca760c0afcc369 VUDVDR RH ogranak Ferdinandovac i ove godine obilježio je Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja. Okupljanje je bilo oko 10.00 sati ispred zgrade Općine. Nakon toga svečana povorka uputila se prema spomeniku hrvatskim braniteljima, a povorci se od župnog dvora pridružio i velečasni don Ivica Sinković. Kod spomenika su se položili vijenci i zapalile svijeće, a nazočnima se obratio zamjenik načelnika Općine Ferdinandovac Branko Patačko. U svojem govoru istaknuo je važnost sjećanja na sve poginule branitelje te poručio da se njhova žrtva za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku nikada ne smije zaboraviti te se istina o domovinskom ratu treba prenositi i na mlađe naraštaje. Nakon toga prigodnu molitvu predvodio je velečasni don Ivica Sinković kojoj su se pridružili svi nazočni.

Poslije toga organiziran je domjenak i druženje branitelja uz dravsku ribu.

Opširnije...

Sudjelovanje u obilježavanju dana Općine

Opcina 20182UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac dao je svoj doprinos u proslavi dana Općine Ferdinandovac. U subotu 26.05.2018. počelo je druženje branitelja oko 11 sati kojem se pridružio i načelnik Općine Vjekoslav Maletić.

U 12 sati postavljena je ploča Udruge na zgradu Općine koja je do sada bila na stočnoj vagi. Time je Udruga dobila na korištenje prostoriju u zgradi Općine koju će djeliti s još nekim udrugama. Nazočnima se kratko obratio predsjednik Ogranka Milan Jambrek i načelnik Općine Vjekoslav Maletić koji je zaželio uspješan rad Udruge u narednom periodu. Iza toga zapaljena je svijeća na spomenik braniteljima koji su poginuli u domovinskom ratu te im je odana počast minutom šutnje. Nakon toga priređen je domjenak te druženje s mještanima Ferdinandovca.

Opširnije...

Održana redovna godišnja skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac

U nedjelju 07.01.2017. sa početkom u 11.00 sati održana je redovna godišnja skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac. Skupštini su bili nazočni i predsjednik Podružnice koprivničko-križevačke županije UDVDR Siniša Pavlović, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić te predstavnici ogranaka iz susjednih općina.

Skupština je počela intoniranjem himne te minutom šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Izvještaj o radu podnio je predsjednik ogranka te se kronološkim redom osvrnuo na sve aktivnosti. Sudjelovalo se na svim obilježavanjima događaja iz domovinskog rata od Oluje, Bljeska, Trokuta i drugih te na mjestima najvećih stradavanja u domovinskom ratu kao što je Vukovar, Škabrnja, Voćin i drugi.

Opširnije...

Obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 05.08.2017.

DSC 3703Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH ogranak Ferdinandovac obilježila je Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja okupljanjem oko 10.30 sati ispred zgrade Općine.

Zatim se sa svečanom povorkom uputila do spomenika hrvatskim braniteljima. Upaljene su svijeće i položeni su vijenci.

Prigodni govor održao je zamjenik načelnika općine Branko Patačko osvrnuvši se na domovinski rat te na vojnu akciju „Oluja“ kojom je oslobođen velik dio teritorija RH te koja je pokopala sve planove o tzv. „velikoj Srbiji“.

Opširnije...