Akcija čišćenja regionalnog parka prirode MURA-DRAVA

fotkaDana 11. studenog 2017. športsko ribolovni klub"Štuka" Ferdinandovac organizirao je čišćenje regionalnog parka prirode MURA-DRAVA na području Općine Ferdinandovac .
Izvršeno je čišćenje prometnica i staza u samom parku, a najviše obilazak cesta i staza uz rijeku Dravu i njenih rukavaca kako bi pokupili odbačeno smeće ili smeće koje je izbacila rijeka Drava na obalu.

Ovaj projekt započet je prošle godine po prvi puta i financira ga jedinica lokalne samouprave - Općina Ferdinandovac, a u organizaciji ŠRK "ŠTUKA" Ferdinandovac.
Na akciju čišćenja pozvane su udruge koje djeluju na području Općine Ferdinandovac koje su pomagale u realizaciji ovog projekta i prošle godine tako i ove godine kao i kolege ribiči.

Predsjednik ŠRK Štuka Ferdinandovac; Tomislav Kožar

 

Čišćenje regionalnog parka

 DSC0586Športsko ribolovni klub „Štuka“ iz Ferdinandovca 15. listopada proveo je akciju čišćenja regionalnog parka Mura – Drava. Akciji su se odazvali i članovi ostalih udruga s područja općine Ferdinandovac.

Turistička zajednica Općine Ferdinandovac svim sudionicima je sponzorirala majice s logom TZ. Općinski načelnik Branko Kolar pozdravio je i pohvalio akciju sa željom da sličnih akcija bude još više. 

U sklopu akcije očišćene su staze uz rijeku Dravu i prilazne ceste. Otpad je sakupljen u plastične vreće i deponiran.

Predsjednik ŠRK „Štuka“ Tomislav Kožar napomenuo je kako je sportski ribolov već 45 godina zastupljen na rijeci Dravi, a ovom akcijom željeli su doprinijeti očuvanju te tradicije i okoliša na području općine. Nakon uspješnog čišćenja, svi sudionici su počašćeni finim toplim grahom.

{gallery}stuka9112016{/gallery}

ŠRK „Štuka“ Ferdinandovac

Skupština Športsko ribolovnog kluba "ŠTUKA" Ferdinandovac je, na sjednici održanoj dana 15.02.2015. godine donijela novi Statut, usklađen s novim Zakonom o udrugama (Narodne novine br. 74/14). Statut je prihvaćen i ovjeren u Uredu državne uprave Koprivničko – križevačke županije.

STATUT