Energetska obnova zgrade općine Ferdinandovac

Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac

eu sufinanciranje

 

Naziv korisnika: OPĆINA FERDINANDOVAC

Naziv projekta: Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac

Naziv poziva: Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora

Kratki opis projekta: U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje, u općinskoj zgradi projektom će se izvršiti rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamjena postojećih rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Kako bi se smanjila potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora, predviđa se ugradnja plinskog kondenzacijskog uređaja, kao i pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, koji će biti opremljeni termostatskim ventilima. Budući da zgrada ostvaruje velike toplinske gubitke zbog oštećenja na pojedinim dijelovima, svakako se predviđa i izvedba toplinske izolacije zidova, podova i stropova te zamjena stare stolarije novom PVC stolarijom. Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od svih korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, u zgradi će se provesti sve potrebne mjere energetske obnove. Time bi se uštedila značajna sredstva, koja se mogu ulagati na druge značajne projekte.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Osnovni cilj i očekivani rezultat projekta je smanjenje potrošnje toplinske energije i smanjenje emisije CO2. Također, realizacijom energetske obnove ostvarit će se vidljivi učinak na lokalnu zajednicu, kako neposredno - ugodnijim boravkom u prostorima, tako i posredno - planiranjem manjih troškova u Proračunu za energente i održavanje uređaja i opreme. Samim time, kod ljudi bi se povećala svijest o značenju energetske učinkovitosti te možda i potaknula na više projekata energetske obnove.

Ukupna vrijednost projekta: 1.526.899,55 kuna

Iznos koji financira EU: 873.126,30 kune

Razdoblje provedbe projekta : od 19.11.2018. do 18.11.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Nadica Kolar, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel.:048/210-007.

Europski strukturni i investicijski fondovi: https://strukturnifondovi.hr/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Održana završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“

naslovna slika Konferencija za medije povodom završetka projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“ održana je 1. listopada 2020. godine, u prostorijama Vatrogasne vijećnice u Ferdinandovcu. Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić, voditeljica projekta Nadica Kolar, zaposlenici Općine Ferdinandovac, članovi općinskih tijela, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, predstavnici medija te ostali zainteresirani.

Načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić uvodno se obratio nazočnima –  Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, pristupilo se projektu energetske obnove općinske zgrade. Uspješnom prijavom projekta na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava - KK.04.2.1.04.0513, Općini su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ugovorenom iznosu od 873.126,30 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.526.899,55 kuna od čega prihvatljivi troškovi iznose 1.438.683,50 kuna. Također, odobreno je i sufinanciranje do 80% prihvatljivih troškova vlastitog učešća Općine Ferdinandovac u projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno u najvišem iznosu do 452.445,76  kuna. Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2.

Voditeljica projekta, Nadica Kolar održala je kratku prezentaciju projektnih aktivnosti - U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje općinske grade, projektom je izvršena rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Ugradnjom plinskog kondenzacijskog uređaja te pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, smanjena je potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora. Izvedena je toplinska izolacija zidova i stropova te zamijenjena stara vanjska stolarija novom PVC stolarijom. Radovi energetske obnove općinske zgrade izvedeni su u razdoblju od rujna 2019. do ožujka 2020. godine, a ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 1.103.643,64 kuna.

energetska obnova logo

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.

 

Dovršeni radovi na projektu „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“

Naslovna slika Dana 17. ožujka 2020. dovršeni su radovi energetske obnove općinske zgrade koji su se izvodili u sklopu projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“.

Radove je temeljem prethodno provedenog postupka javne nabave i sklopljenog ugovora o javnoj nabavi provodilo trgovačko društvo KOMFORT d.o.o., Zagrebačka avenija 92, 10000 Zagreb, OIB: 34181025176.

Vrijednost radova prema okončanoj situaciji iznosi 1.103.643,64 kuna.

Radovima je izvršena:

- izvedba toplinske izolacije zidova i stropova,

- zamjena stare stolarije novom PVC stolarijom,

- rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima,

- ugradnja plinskog kondenzacijskog uređaja, kao i pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, koji su opremljeni termostatskim ventilima.

Europska unija financira 60% vrijednosti prihvatljivih troškova radova iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Općini Ferdinandovac sufinanciranje 80% vlastitog učešća u projektu iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Europski strukturni i investicijski fondovi : https://strukturnifondovi.hr/

eu sufinanciranje

 

IMG 9807 IMG 9811 

IMG 9803 IMG 9776