Energetska obnova zgrade općine Ferdinandovac

Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac

Tabla 70x100 EU fondovi

 

Naziv korisnika: OPĆINA FERDINANDOVAC

Naziv projekta: Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac

Naziv poziva: Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora

Kratki opis projekta: U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje, u općinskoj zgradi projektom će se izvršiti rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamjena postojećih rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Kako bi se smanjila potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora, predviđa se ugradnja plinskog kondenzacijskog uređaja, kao i pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, koji će biti opremljeni termostatskim ventilima. Budući da zgrada ostvaruje velike toplinske gubitke zbog oštećenja na pojedinim dijelovima, svakako se predviđa i izvedba toplinske izolacije zidova, podova i stropova te zamjena stare stolarije novom PVC stolarijom. Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od svih korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, u zgradi će se provesti sve potrebne mjere energetske obnove. Time bi se uštedila značajna sredstva, koja se mogu ulagati na druge značajne projekte.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Osnovni cilj i očekivani rezultat projekta je smanjenje potrošnje toplinske energije i smanjenje emisije CO2. Također, realizacijom energetske obnove ostvarit će se vidljivi učinak na lokalnu zajednicu, kako neposredno - ugodnijim boravkom u prostorima, tako i posredno - planiranjem manjih troškova u Proračunu za energente i održavanje uređaja i opreme. Samim time, kod ljudi bi se povećala svijest o značenju energetske učinkovitosti te možda i potaknula na više projekata energetske obnove.

Ukupna vrijednost projekta: 1.213.427,07 kuna.

Iznos koji financira EU: 737.976,44 kune.

Razdoblje provedbe projekta : od 19.11.2018. do 18.11.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Nadica Kolar, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel.:048/210-007.

Europski strukturni i investicijski fondovi: https://strukturnifondovi.hr/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Dovršeni radovi na projektu „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“

Naslovna slika Dana 17. ožujka 2020. dovršeni su radovi energetske obnove općinske zgrade koji su se izvodili u sklopu projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“.

Radove je temeljem prethodno provedenog postupka javne nabave i sklopljenog ugovora o javnoj nabavi provodilo trgovačko društvo KOMFORT d.o.o., Zagrebačka avenija 92, 10000 Zagreb, OIB: 34181025176.

Vrijednost radova prema okončanoj situaciji iznosi 1.103.643,64 kuna.

Radovima je izvršena:

-izvedba toplinske izolacije zidova, podova i stropova,

- zamjena stare stolarije novom PVC stolarijom,

- rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima,

- ugradnja plinskog kondenzacijskog uređaja, kao i pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, koji su opremljeni termostatskim ventilima.

Europska unija financira 55% vrijednosti prihvatljivih troškova radova iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Općini Ferdinandovac sufinanciranje 80% vlastitog učešća u projektu iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Europski strukturni i investicijski fondovi : https://strukturnifondovi.hr/

eu sufinanciranje

 

IMG 9807 IMG 9811 

IMG 9803 IMG 9776