Čestitka

SRETAN  I  BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE USPJEŠNU NOVU  2021.  GODINU UZ MNOGO  ZDRAVLJA,  SREĆE  I  ZADOVOLJSTVA SVIM ČLANOVIMA UDRUGE INFORMATIČARA FERDINANDOVAC TE SVIM MJEŠTANIMA OPĆINE FERDINANDOVAC ŽELI UPRAVNI ODBOR UDRUGE!

Za Upravni odbor:
Vjekoslav Grguljaš

udruga info

 

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE INFORMATIČARA FERDINANDOVAC

Udruga informatičara Ferdinandovac održala je izbornu Skupštinu u subotu 01.02.2020. Nakon izbora radnih tijela Skupštine i izvještaja verifikacijske komisije izvještaj o radu podnio je predsjednik Vlado Jendrašic. Osvrnuo se na suradnju s drugim udrugama i Općinom Ferdinandovac. Udruga je učestvovala u proslavi dana Općine, u prijenosu rukometnih utakmica u društvenom domu projektiranjem video zida te omogućavanjem besplatnog interneta za edukaciju umirovljenika.

Tokom godine Upravni odbor sastajao se po potrebi te je rješavao aktualnu problematiku. Nakon izvještaja blagajnika i Nadzornog odbora jednoglsno je prihvaćena razrješnica dosadašnjim tijelima i dužnosnicima Udruge.

Nakon prijedloga kandidacijske komisije jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi da i dalje Upravni odbor sačinjavaju predsjednik Vlado Jendrašic, tajnik Damir Barberić, blagajnik Zdravko Turbelija te članovi Davor Repić i Vjekoslav Grguljaš te i Franjo Benko koji je bio predsjednik Udruge u drugom mandatu te je sa svojim radom značajno pomogao u ostvarivanju ciljeva Udruge.

U Nadzorni odbor izabrani su Luka Gregar, Petar Štefoković i Ivan Peršić dok su u Stegovnoj komisiji Ivan Pavlović, Milan Jambrek i Damir Bregovec.

Nakon prihvaćanja plana rada za 2020. godinu obratili su se gosti koji su pohvalili rad

Udruge te izrazili spremnost za još većom suradnjom. Na kraju se obratio i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić koji je istaknuo da je zadovoljan što se udruge sve više povezuju te sa svojim radom doprinose boljitku svih mještana Općine Ferdinandovac, a Općina će pomagati u radu udruga u skladu sa svojim financijskim mogućnostima.

Poslije službenog dijela svim članovima Udruge darovane su kape te se uz prigodni domjenak nastavilo druženje svih prisutnih.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

Čestitka

fer28122018BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ  TE USPJEŠNU  I SRETNU NOVU 2019. GODINU SVIM SVOJIM ČLANOVIMA TE SVIM ŽITELJIMA OPĆINE FERDINANDOVAC

ŽELI UPRAVNI ODBOR UDRUGE INFORMATIČARA FERDINANDOVAC

Besplatan internet

U povodu dana Općine Ferdinandovac, Udruga informatičara Ferdinandovac poklanja na korištenje besplatan pristup internetu. Korištenje interneta moguće je za sve mještane u centru sela koji na mobilnim i ostalim uređajima imaju ugrađen wi-fi pristup internetu. Pristup je besplatan i vremenski neograničen odnosno moći će se koristiti od 04.06.2017. pa nadalje.

Za pristup besplatnom internetu nije potrebna lozinka već je dovoljan odabir mreže UDRUGA INFORMATIČARA.

Uz čestitke za dan Općine, Upravni odbor i Udruga informatičara Ferdinandovac žele Vam ugodno surfanje.

Upravni odbor Udruge informatičara Ferdinandovac

Udruga informatičara Ferdinandovac

UDRUGA INFORMATIČARA FERDINANDOVAC
TRG SLOBODE 28
FERDINANDOVAC

Inicijatori-pokretači Udruge bili su Mladen Buković i Davor Repić sa još 10 osnivača te je održana osnivačka skupština dana 10.01.2008. Osnovana je Udruga pod nazivom „Udruga korisnika bežičnih mreža Ferdinandovac WIRELESS“ ili skraćeno F WIRELESS.
Na Skupštini je bilo prisutno 12 članova-osnivača. Za predsjednika je izabran Mladen Buković, a za tajnika-blagajnika Davor Repić. Udruga je imala jednu pristupnu točku KRALJEVA PETA, a sjedište je bilo na adresi Petra Preradovića 8. Izuzetnim zalaganjem predsjednika i tajnika te uz pomoć ostalih članova vrlo brzo su se počele formirati nove pristupne točke. Danas Udruga ima 7 pristupnih točaka te pokriva skoro cijelo područje općine Ferdinandovac i jedan dio općine Novo Virje. Povećanjem broja članova nastala je potreba za modernizacijom opreme. Tako je u drugom mandatu nabavljena i postavljena oprema za rad mreže te nove antene kod svih članova Udruge ukupne vrijednosti preko 100.000,00 kn. Dana 13.12.2015. održana je redovna i izborna skupština. Udruga je dobila novi naziv UDRUGA INFORMATIČARA FERDINANDOVAC. Na njoj je za treći mandat za predsjednika izabran Vlado Jendrašic, za tajnika Damir Barberić, za blagajnika Zdravko Turbelija dok su članovi Upravnog odbora Davor Repić, zadužen za održavanje mreže i tehničku problematiku i Vjekoslav Grguljaš, zadužen za knjigovodstvene i ostale administrativne poslove koji su vezani za rad Udruge.
Na dan 31.12.2015. Udruga ima 101 člana i ima priključenih 107 računala. U budućem periodu u planu je nabava nove i modernije opreme za kvalitetan i brz rad mreže te primanje u Udrugu novih članova i širenje mreže na nepokriveno područje općine kako bi se omogućio pristup internetu što većem broju građana te se unaprijedila kvaliteta života na području naše općine.