GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Općinski načelnik potpisao ugovore o stipendiranju studenata

IMG 2993U subotu, 31. ožujka 2018. godine, općinski načelnik Općine Ferdinandovac sklopio je ugovore o stipendiranju sa studentima s područja Općine Ferdinandovac.

Temeljem prethodno provedenog javnog natječaja, pravo na dodjelu studentskih stipendija ostvarilo je 12 studenata koji su ostvarili najviše bodova prema kriterijima „uspjeh u prethodnom školovanju“, „godina studija“, „nadarenost“, „prihod po članu domaćinstva“ , „težina studija“ i „dodatni bodovi“ propisanima Pravilnikom o stipendiranju studenata s područja Općine Ferdinandovac.

Za stipendiranje studenata u Proračunu Općine Ferdinandovac za 2018. godinu predviđeno je ukupno 60.000,00 kn, a svakom studentu koji je ostvario pravo na studentsku stipendiju isplatit će se stipendija u svoti 5.000,00 kn godišnje (deset mjesečnih obroka u iznosu od 500,00 kn).

Studentima je obrazloženo da su sredstva stipendije nepovratna pod uvjetom pravovremenog upisa sljedeće akademske godine, odnosno pod uvjetom pravodobnog završetka studija (za studente posljednje godine studija), a općinski načelnik poželio im je puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.