GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Održana Likovna kolonija

Pod pokroviteljstvom Općine Ferdinandovac, a u organizaciji likovne sekcije HKUD FRANKOPAN u Ferdinandovcu je u nedjelju, 10. srpnja 2016. održana prva likovna kolonija. Okupila je deset slikara, dva umjetnička fotografa i jednog kipara. Članovi kolonije radili su u parku kod crkve što je izazvalo zanimanje domaće javnosti koja je sada mogla vidjeti kako nastaje likovno djelo.

Od domaćih likovnjaka na koloniji su bili slikari Željko Bečaj, Marija Dolenec, Marica Fuček, Slavica i Franjo Pantelić te s umjetničkom fotografijom Zdravko Benko. Iz Koprivnice su došli slikari Štefanija Varović i Pero Novotni. Najveći broj članova kolonije bili su članovi udruge KLOŠTRANSKA PALETA: SLIKARI Ivan Derežić Bazara, Darko Domitrović Miky, Ivan Kančal, kipar Željko Derežić i umjetnički fotograf Mato Zeman.

Nastala djela tematski su raznolika po likovnim tehnikama s jasnom dominacijom pejsaža, raznolika po likovnim tehnikama s dominacijom ulja na platnu, stilski raznolika s dominacijom postimpresionističkog realizma.
Druženje i razmjena iskustava likovnih umjetnika vrijedne su tekovine ove kolonije što je naročito poticajno za članove novoformirane ferdinandovačke likovne sekcije. To je istaknuo u svom govoru i načelnik općine Branko Kolar koji je poželio puno uspjeha u radu svim sudionicima te da započeto održavanje likovne kolonije ubuduće postane svakogodišnja praksa.