GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Poziv na priredbu

HKUD „FRANKOPAN“ FERDINANDOVAC organizira četvrtu godinu za redom priredbu pod nazivom Ferdinandovcu za rođendan“ dana 17. studeni 2017. godine te time obilježava 173. godišnjicu preseljenja naših predaka s lijeve na desnu obalu rijeke Drave.

Priredba se organizira sa svrhom da se druženjem i kulturno umjetničkim programom obilježi taj važni dan u životu našeg mjesta i njegovih stanovnika.

Ferdinandovac je jedno od rijetkih naselja koja znaju točan datum svoga postanka pa i ovom priredbom nastojimo da se to ne zaboravi, a neće se zaboraviti ako taj dan budemo dostojno obilježavali.

U svečarskom programu sudjelovat će Kulturno umjetnička društva, ali i pojedinci i mještani Ferdinandovca. Želimo da se za ovu prigodu okupe i članovi općinskih udruga te na taj način obilježe rođendan svoga mjesta i spomenu se svih ljudi koji su davne 1844.godine, u subotu 09. studenog teška srca napustili svoja ognjišta i život nastavili u novosagrađenom Ferdinandovcu. Prigoda je to i da se sjetimo svih onih koji su živjeli, koji su gradili i na bilo koji način pridonosili rastu Ferdinandovca.

Zbog toga pozivamo sve članove općinskih udruga, sve mještane koji drže do tradicije i etno baštine svoga zavičaja, da prisustvuju priredbi koja počinje u 19,00 sati u Društvenom domu.

Nakon priredbe sudionici će se družiti uz zajedničku večeru.

Veselimo se vašem dolasku!

HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO „FRANKOPAN“ FERDINANDOVAC