GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

LAG - završne radionice

Dana 28. studenoga 2012. godine u prostoru Društvenoga doma u Drnju održana je posljednja od ukupno od devet radionica koje su provođene u okviru izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Podravina. Radionice je organizirao LAG Podravina u suradnji sa POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja koja pruža tehničku pomoć pri izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Podravina.
Lokalna akcijska grupa Podravina obuhvaća područje grada Đurđevca i općina Drnja, Ferdinandovca, Gole, Hlebina, Kalinovca, Molvi, Novigrada Podravskog, Novog Virja, Podravskih Sesvete, Virja i Peteranca.
Cilj održavanja radionica je izrada strateškog dokumenta razvoja LAG-a koji će doista predstavljati volju domaćih ljudi i stanovnika područja LAG-a. Izrada Lokalne razvojne strategije je i jedan od preduvjeta za prijavu LAG-a Podravina na Mjeru 202 IPARD programa koja je namjenjena sufinanciranju lokalnih akcijskih grupa.

Radionice su održane u tri seta sa po tri radionice. U svakom setu se održala po jedna radionica za svaki sektor (civilni, javni i gospodarski). Na prve tri radionice promišljalo se o SWOT analizi LAG područja, na slijedeće tri radionice je zadatak bio definirati viziju, ciljeve, prioritete i mjere, a tijekom seta od zadnje tri radionice prezentirani su objedinjeni podaci svih jedinica lokalne samouprave, SWOT analiza, vizija, ciljevi, prioriteti i mjere.

Radionice su održane u Ferdinandovacu, Goli, Novigradu Podravskom, Hlebinama, Đurđevcu, Molvama, Kalinovcu, Virju i Drnju.
Putem radionica ali i internetskih stranica osnivača prikupljaju se projektni prijedlozi s ciljem stvaranja baze projekata, ali i uvrštavanja projektnih prijedloga u Akcijski plan provedbe Lokalne strategije razvoja LAG-a Podravina te pozivamo sve zainteresirane građane, trgovačka društva, OPG-e, zadruge, udruge, javne ustanove i širu zainteresiranu javnost s područja LAG-a Podravina da dostave svoje projektne prijedloge u cilju što kvalitetnije izrade Lokalne strategije razvoja LAG-a Podravine.