125 godina DVD-a Ferdinandovac

125 godina DVD-aU nedjelju, 27. travnja 2014. Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferdinandovac obilježilo je 125 godina svog neprekidnog i uspješnog djelovanja.
Na svečanosti su bili nazočni dožupan KC-KŽ županije Darko Sobota, izaslanik HVZ-a i predsjednik VZŽ-a KC-KŽ županije Ivan Matosović, zapovjednik Sisačko moslavačke županije Mijo Brlečić, predstavnik DUZS-a KC-KŽ županije, predsjednik VZG-a i DVD-a Đurđevac Ivan Hadžija, zapovjednik JVP-a Marijan Kicivoj, delgacija iz Mađarskog grada Nagyatada, predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz naše županije i susjedne Virovitičko podravske županije, predstavnici mjesnih društvenih organizacija te pokrovitelji obljetnice Općina Ferdinandovac, na čelu s načelnikom Brankom Kolarom i supokrovitelj Nenad Radojčić ispred poduzeća Vatropromet d.o.o. iz Zagreba.

U uvodnom dijelu proslave predsjednik VZO Ferdinadovac Danijel Dugina i predsjednik DVD-a Ferdinandovac osvrnuli su se na djelovanje DVD-a kroz povijest riječju i slikom od samog osnivanja, a to je bilo 15. srpnja 1889.godine, pa sve do današnjih dana.
Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice pojedincima, udrugama te pokroviteljima obljetnice. Zahvalnice za poseban doprinos u vatrogastvu dobili su Ivana Posavec, Marina Dugina Martina Tomašek i Ivan Raknić. Vatrogasnu brončanu medalju dobili su Vladimir Raknić, Franjo (Valenta) Fuček, Danijel Dugina i Željko Međurečan. Diplomu za hrabrost i požrtvovnost dobili su Ivan Maletić, Matija Žibreg, Igor Maletić, Matija Đođ, Marko Vidak i Mirko Zeljar.
Vatrogasne spomenice za 10-godišnji rad u društvu dobili su Matija Đođ, Matija Žibreg i Ivan Raknić. Vatrogasne spomenice za 20-godišnji rad u društvu dobili su Mirko Zeljar i Nevenka Laklija. Vatrogasne spomenice za 30-godišnji rad u društvu dobili su Vjekoslav Grguljaš, Stjepan Hrvoić, Stjepan Kenđelić i posmrtno Martin Patačko.

Prigodnim riječima slavljenicima su čestitali mnogi uzvanici, a prvi se obratio dožupan Darko Sobota, dok je poslijednju čestitku i zahvalu na dosadašnjoj suradnji svim članovima društva uputio načelnik Općine Ferdinandovac Branko Kolar.

{gallery}dvd125godina{/gallery}