GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Općina Ferdinandovac će pomagati stambeno zbrinjavanje mladih obitelji

Na posljednjoj sjednici Općinskog Vijeća Općine Ferdinandovac donesen je Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Ferdinandovac.

Cilj programa je pomoći u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji koja je i jedan od najvećih problema, posebno kada je riječ o obiteljima s većim brojem djece.

Uz porodiljne naknade koje se isplaćuju već nekoliko godina, ovim Programom želi se zadržati postojeće, ali i stimulirati povratak iseljenog stanovništva, posebno mlađe životne dobi.

Programom je predviđeno da se kupnja stambenog objekta sufinancira do 30.000,00 kn, dok je za rekonstrukciju ili adaptaciju predviđeno do 20.000,00 kn po obitelji.

Za ovu namjenu u Proračunu Općine Ferdinandovac osigurano je 150.000,00 kn, a provođenje Programa planirano je i u narednim godinama.

Javni poziv za sufinanciranje sa svim uputama i potrebnim obrascima biti će objavljen na web stranicama Općine Ferdinandovac i dostupan u JUO gdje će se moći dobiti i dodatna pojašnjenja.

Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Ferdinandovac (PDF)