GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Podijeljene bojanke „Zelenko i eko ekipa“ u sklopu projekta „Održive misli“ KK.06.3.1.01.0015

001

Održive misli“,

KK.06.3.1.07.0015

header odrzivemisli

Dana 19. lipnja 2019. polaznicima Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac podijeljene su bojanke „Zelenko i eko ekipa“. Ova bojanka obuhvaća teme pravilnog odvajanja otpada i recikliranja koje su ujedno i zadnje dvije teme projekta „Održive misli“. Bojanka je izrađena kako bi se djeca upoznala s održivim gospodarenjem otpadom i svojom ulogom u njemu na zabavan, ali edukativan način.

Koncept i dizajn bojanki prilagođeni su ciljanoj skupini, djeci predškolske dobi, a sastoje se od glavnog lika Zelenka i njegovih prijatelja Mime, Kika Popi-a koji djecu vode kroz zadatke bojanja, ali i one koji zahtijevaju logičko razmišljanje te podučavaju o pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

Cilj je da djeca usvoje navike pravilnog odvajanja i nauče važnost recikliranja od najranije dobi što će voditi smanjenju količina otpada na odlagalištu te njegov štetan utjecaj.

Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.

Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine:Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete I Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna.

footer odrzivemisli

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Kohezijskog fonda.