GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Općini Ferdinandovac odobreno 452.445,76 kn za sufinanciranje EU projekata

eu flag european union flag on a pole waving on P5QSR3AOdlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Općini Ferdinandovac odobreno je 452.445,76 kn za sufinanciranje provedbe EU projekata.

Općina se uspješno prijavila na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu, i to u prvoj minuti nakon otvaranja Javnog poziva.

Sredstva će se iskoristiti za financiranje vlastitog udjela u projektu energetske obnove Općinske zgrade.

Procijenjena vrijednost radova je 1.425.000 kn, a još ranije je za spomenuti projekat potpisan ugovor o sufinanciranju sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja na iznos od 873.126 kn

Dodatnim sredstvima odobrenim od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU financirati će se 80% vlastitog udjela u financiranju tako da će u konačnici učešće Općine Ferdinandovac u ovom projektu biti manje od 10%.

Projektom energetske obnove Općinske zgrade predviđena je izgradnja toplinske zaštite vanjske ovojnice (fasade), zamjena stolarije i rasvjete, toplinska izolacija stropova te ugradnja sustava centralnog grijanja.

Planirane uštede na energiji biti će gotovo 70%, a radovi bi trebali započeti u tijeku 9. mjeseca.