GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Protuepidemijske mjere stavljanja van uporabe dječjih i sportskih igrališta te mjere koje se primjenjuju prilikom pogreba i sklapanja brakova

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom okupljanja većeg broja osoba na istom mjestu, uvode se nove protuepidemijske mjere.

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 20.03.2020. donio je odluke o stavljanju van uporabe dječjih i otvorenih sportskih igrališta, odluke o mjerama koje se primjenjuju kod održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja te prilikom sklapanja brakova. Sve odluke primjenjuju se 30 dana od dana 20.03.2020. godine.

 

U svezi s gore navedenim odlukama, Stožer civilne zaštite Općine Ferdinandovac određuje da se na području Općine Ferdinandovac, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, moraju provoditi sljedeće mjere:

 

 

 

DJEČJA IGRALIŠTA I OTVORENA SPORTSKA IGRALIŠTA

 

Stavljaju se izvan uporabe sva dječja i otvorena sportska igrališta na području Općine Ferdinandovac na rok od 30 dana od 20.03.2020. godine !

 

 

ODRŽAVANJE POGREBA I POSLJEDNJIH ISPRAĆAJA

 

Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganja urne.

 

Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.

 

Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.

 

 

SKLAPANJE BRAKA

 

Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku održava se isključivo u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.

 

 

 

Provođenje i nadzor gore navedenih mjera vršit će Stožer civilne zaštite Općine Ferdinandovac i Povjerenici civilne zaštite Općine Ferdinandovac.

 

Odluka - dječja igrališta (PDF)

Odluka - sklapanje braka (PDF)

Odluka - sprovodi (PDF)