GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Obraćanje općinskog načelnika žiteljima Općine Ferdinandovac

Poštovani žitelji Općine Ferdinandovac!

U ovoj teškoj situaciji uzrokovanoj pojavom koronavirusa još jednom Vas molim za strpljenje i razumno ponašanje. Čuvajte sebe, ali i druge. Poštujte odluke i preporuke Stožera civilne zaštite RH jer o nama svima ovisi do kada će ove mjere trajati. Izbjegavajte neophodna putovanja i kontakte, nemojte tražiti propusnice za stvari koje nisu neophodne. Koronavirus još nije stigao na naše područje, da li će tako i ostati ovisi isključivo o nama samima.

Općina Ferdinandovac priprema određene mjere za ublažavanje posljedica ove situacije. Planirano je oslobađanje roditelja od plaćanja vrtića za razdoblje u kojem je obustavljen redovni rad vrtića,  odnosno plaćanje razmjernog dijela cijene vrtića prema stvarnom broju dana boravka djeteta u vrtiću.

Isto tako u izradi su i mjere ublažavanja negativnih posljedica koronavirusa za gospodarstvenike u vidu oslobađanja od plaćanja najma prostora u vlasništvu Općine i poreza na korištenje javnih površina za one djelatnosti čiji je rad zabranjen, kao i poreza na potrošnju za period dok traje zabrana rada.

Pažljivo se prati razvoj situacije i sukladno tome te mogućnostima Općine predlagati će se i dodatne mjere.

Na žalost, planirane „uskrsnice“ za umirovljenike i osobe lošijeg materjalnog stanja neće se isplaćivati do daljnjeg jer je nemoguće osigurati isplatu na siguran način, bez socijalnog kontakta i dolaska većeg broja ljudi iz rizične skupine (osobe starije životne dobi) u prostorije Općine. Molimo Vas za razumjevanje. „Uskrsnice“ će se isplatiti kad se steknu uvjeti, ili će prilikom isplate „božićnica“ iznos biti udvostručen.

Još jednom napominjem, budite razumni i strpljivi, proći će i ovo.

Na kraju, želim Vam svima sretan, miran i blagoslovljen Uskrs!