Potpisani Ugovori o sufinanciranju radova na sanaciji odlagališta otpada „Orl“ vrijedni 14.201.609,37 kuna

U proteklom mjesecu općinski načelnik općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić potpisao je Ugovore o sufinanciranju radova na sanaciji odlagališta otpada „Orl“ vrijedne 14.201.609,37 kuna.

Općina Ferdinandovac javila se na otvoreni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike za dostavu prijedloga za sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada. Ukupna procijenjena vrijednost projekta sanacije iznosi 14.949.062,50 kn. Odobrena su sredstva u visini 85% prihvatljivih troškova, odnosno do 12.706.703,12 kn, a biti će financirana iz EU Kohezijskog fonda.

Dodatnih 10% sufinanciranja, odnosno 1.494.906,25 kn osigurano je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će razliku od 5% osigurati općina Ferdinandovac.

U tijeku su postupci nabave radova i usluga vezanih uz samu sanaciju. Prema planu, radovi bi mogli započeti na jesen ove godine i završiti u roku od 6 mjeseci.

Dergez ljetno kino karavana

DergezKino A2 2020 1 page 001 Turistička zajednica područja "Dravski peski" i "Dergez" pekara i trgovine uz podršku općina Podravske Sesvete, Kloštar Podravski, Ferdinandovac i Kalinovac, organiziraju besplatne projekcije hit komedija na otvorenom koje će se održati četiri vikenda za redom.

Raspored projekcija:

PETAK 17.7.2020. 21:00h Podravske Sesvete (betonsko školsko igralište)

Djedica pušten s lanca – https://www.youtube.com/watch?v=aZSzMIFZT7Q

PETAK 24.7.2020 21:00h Klošar Podravski (pomoćno igralište NK Mladost)

Ludi Božić u uredu – https://www.youtube.com/watch?v=UUwIZLLfoW4

PETAK 31.7.2020. 21:00h Ferdinandovac (park)

Zločeste mame 2 – https://www.youtube.com/watch?v=C_syYlqsbGQ

PETAK 7.8.2020. 21:00h Kalinovac (park)

Ufuraj se i pukni (hrvatska komedija u produkciji Kerekesh teatra) – https://www.youtube.com/watch?v=Xtn1gA0m1iM&t=2s

Molimo Vas da poštujete epidemioloških mjere koje će biti vidljivo istaknute na svakoj lokaciji te da probate doći barem pola sata ranije kako biste uživali u atmosferi, ali i u miru ostavili svoje podatke koji su nužni zbog novih propisa, dezinficirali ruke te preuzeli svoje besplatne kokice koje nam je ustupio HOD te piće – pivo PAN, prirodna izvorska voda Studena, ledeni čajevi Studena ili Hell energetsko piće.

U slučaju kiše projekcije će se održati u općinskim društvenim domovima.

#uživajmoodgovorno

Nužne mjere za okupljanja s više od sto sudionika i obveza korištenja maski za lice

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove odluke s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa koje se primjenjuju od 13. srpnja 2020. godine.

Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 Navedenom Odlukom se uvode nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba.  Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.  Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

               Kontakt za prijavu okupljanja s više od 100 sudionika na području Koprivničko-križevačke županije:  ŽC 112 Koprivnica (MUP CZ) – e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

           

Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19


Ovom Odlukom se uvodi nužna mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za sljedeće kategorije osoba:

  • zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene,
  • vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnike u javnom prometu,
  • zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama,
  • zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka,
  • te druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Općine Ferdinandovac

Plaćanje komunalne i grobne naknade u poštanskom uredu Ferdinandovac bez naknade

Obavještavanju se obveznici plaćanja komunalne i grobne naknade da od 3. srpnja 2020. uplatnice-račune koje je izdaje Općina Ferdinandovac za komunalnu i grobnu naknadu mogu plaćati u Poštanskom uredu 48356 Ferdinandovac, bez poštanske naknade za plaćanje.

 

Poštanske naknade za usluge plaćanja uplatnica za komunalnu i grobnu naknadu u Poštanskom uredu Ferdinandovac snosit će Općina Ferdinandovac temeljem Odluke o sufinanciranju poštanskih usluga i sklopljenog Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom d.d.

Obavijest političkim strankama o načinu dostava izjava o prihvaćanju dužnosti člana/zamjenika člana biračkih odbora na području Općine Ferdinandovac

Obavještavaju se političke stranke da potpisane izjave o prihvaćanju dužnosti člana/zamjenika člana biračkih odbora na području Općine Ferdinandovac dostavljaju Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Ferdinandovac na jedan od sljedećih načina:

dostavom originala u sjedište Općinskog izbornog povjerenstva na adresi: Trg slobode 28, 48356 Ferdinandovac (upravna zgrada Općine Ferdinandovac), u uredovno vrijeme Općine Ferdinandovac

ili

- e -mailom (skenirane izjave) – na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Izjave (original ili skenirane izjave) se dostavljaju Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Ferdinandovac prije donošenja rješenja o imenovanju biračkih odbora.

Ukoliko su izjave dostavljene e-mailom, članovi/zamjenici članova biračkih odbora predaju originale izjava predsjednicima biračkih odbora na dan izbora.

Kontakt broj OIP-a Ferdinandovac : 048/817-013.

 

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Ferdinandovac