Općina Ferdinandovac

Isplata božićnice za umirovljenike

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Općina Ferdinandovac obavještava umirovljenike, korisnike socijalne pomoći te druge osobe u stanju socijalno materijale potrebe s područja Općine Ferdinandovac o isplati božićnica u iznosu od 150,00 kn po osobi

Uvjet za ostvarivanje prava na isplatu božićnica umirovljenicima je da mjesečna svota mirovine za posljednji isplaćeni mjesec u 2022. godini sa svim dodacima ne prelazi 2000,00 kuna.

Uvjet za ostvarivanje prava na isplatu božićnica korisnicima socijalne pomoći je da mjesečna svota socijalne pomoći za posljednji isplaćeni mjesec u 2022. godini sa svim dodacima ne prelazi 2000,00 kuna.

Uvjet za ostvarivanje prava na isplatu božićnica osobama u stanju socijalno-materijalne potrebe, je da nemaju ni mirovinu ni socijalnu pomoć, a navršili su 65 godina života, a o navedenim činjenicama potpisuju izjavu koja se podiže u Općini.

Isplata božićnica vršit će se u dvorišnoj prostoriji Općine Ferdinandovac od srijede, 7.12. do petka, 9.12.2022.od 08,00 do 13,00 sati.

Za ostvarivanje prava na božićnicu potrebno je predočiti osobnu iskaznicu te dokaz o visini mirovine, odnosno socijalne pomoći za posljednji isplaćeni mjesec u 2022. Godini.

Podizanje božićnice za drugu osobu dozvoljeno je samo članovima obitelji uz pisanu punomoć.

 

 

bozicnica

Podjela dječjih darova povodom blagdana sv. Nikole

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Općina Ferdinandovac osigurala je i ove godine povodom blagdana sv. Nikole darove za svoje najmlađe sumještane.

Podjela dječjih darova biti će u ponedjeljak, 5.12.2022. u Društvenom domu u Ferdinandovcu sa početkom u 18.30 sati uz prigodni program koji će izvesti polaznici Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac i OŠ Ferdinandovac.

Pravo na dar imaju sva djeca sa područja Općine Ferdinandovac od rođenja do, zaključno, polaska u 4. razred osnovne škole.

sveti nikola ilustracija

Idemo na nogomet!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Udruga informatičara i Općina Ferdinandovac pozivaju vas da zajedno pratimo utakmice Hrvatske  reprezentacije sa  Svjetskog prvenstva u nogometu na velikom zidu u Društvenom domu u Ferdinandovcu.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!

Raspored utakmica;

Nedjelja, 27.11. u 17.00 Hrvatska – Kanada

Četvrtak, 1.12. u 16.00 Hrvatska - Belgija

 

gledanje utakmice

Obnova kapelice sv. Antuna Pustinjaka u Tolnici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Župa sv. Ferdinanda kralja, kao nositelj projekta, u suradnji s Općinom Ferdinandovac, kao partnerom u projektu, uspješno je prijavila projekt „Obnova kapelice sv. Antuna Pustinjaka u Tolnici“ na Poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga i ostalih  iz područja kulture za 2022. godinu koji je raspisala Koprivničko-križevačka županija.

Projektom su provedeni radovi obnove kapelice sv. Antuna Pustinjaka u Tolnici s ciljem zaštite i održavanja navedenog sakralnog objekta. Radovima je obnovljeno krovište objekta, vanjski i unutarnji zidovi, izvršeno betoniranje oko temelja kapelice, uređen okoliš oko kapelice te su nabavljena nova ulazna vrata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 23.910,00 kuna od čega će temeljem odobrenog sufinanciranja Koprivničko-križevačka županija sufinancirati projekt iznosom od 20.000,00 kuna, dok preostalih 3.910,00 kuna sufinancira Općina Ferdinandovac.

 

20221123 091559

Proširenje parkirališta, izgradnja pješačke staze i autobusnog stajališta pored OŠ Ferdinandovac

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U suradnji Općine Ferdinandovac i Županijske uprave za ceste započeli su radovi na proširenju parkirališta i izgradnji autobusnog stajališta i pješačke staze ispred Osnovne škole u Ferdinandovcu.

Izgradnjom parkirališta, staze i autobusnog stajališta ispred škole značajno će se povećati sigurnost učenika i zaposlenika škole, kao i svih ostalih sudionika u prometu na tom području.

20221021 114922

20221021 114946

Obavijest o sustavnoj deratizaciji (trovanju štetnih glodavaca) na području Općine Ferdinandovac

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

stakor ilustracijaDjelatnici tvrtke Sanitacija d.o.o., Koprivnica provest će uništavanje štakora na području Općine Ferdinandovac (naselja Ferdinandovac i Brodić) u periodu od 17.10.2022. do 20.10.2022. godine, od 8 - 15 sati.

Trovanje štakora provest će se izlaganjem zatrovanih meka djelatne tvari BROMADIOLON, za koji je antidot vitamin K-1, na sva mjesta gdje se obično pojavljuju štakori (podrum, dvorište i eventualno tavan) .

Ako štakori pojedu sve izložene otrovne meke, molimo Vas da odmah nazovete Sanitaciju d.o.o. Koprivnica, na telefon 048/622-670, radnim danom od 8-15 sati.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štakora, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanovnici se obvezno trebaju pridržavati slijedećih naputaka :

  1. Surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štakora, tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke,
  2. Odstraniti iz podruma i dvorišta smeće a osobito otpatke hrane,
  3. Za čitavo vrijeme trajanje deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore,
  4. Skloniti sve životinje i kućne ljubimce na sigurna mjesta gdje ne mogu doći do otrovnih meka,
  5. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce !
  6. U slučaju gutanja otrova, odmah se javiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi !

Pozivaju se mještani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka.

 

Plakat sustavna deratizacija (PDF)

Potkategorije