GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Udruga informatičara Ferdinandovac

UDRUGA INFORMATIČARA FERDINANDOVAC
TRG SLOBODE 28
FERDINANDOVAC

Inicijatori-pokretači Udruge bili su Mladen Buković i Davor Repić sa još 10 osnivača te je održana osnivačka skupština dana 10.01.2008. Osnovana je Udruga pod nazivom „Udruga korisnika bežičnih mreža Ferdinandovac WIRELESS“ ili skraćeno F WIRELESS.
Na Skupštini je bilo prisutno 12 članova-osnivača. Za predsjednika je izabran Mladen Buković, a za tajnika-blagajnika Davor Repić. Udruga je imala jednu pristupnu točku KRALJEVA PETA, a sjedište je bilo na adresi Petra Preradovića 8. Izuzetnim zalaganjem predsjednika i tajnika te uz pomoć ostalih članova vrlo brzo su se počele formirati nove pristupne točke. Danas Udruga ima 7 pristupnih točaka te pokriva skoro cijelo područje općine Ferdinandovac i jedan dio općine Novo Virje. Povećanjem broja članova nastala je potreba za modernizacijom opreme. Tako je u drugom mandatu nabavljena i postavljena oprema za rad mreže te nove antene kod svih članova Udruge ukupne vrijednosti preko 100.000,00 kn. Dana 13.12.2015. održana je redovna i izborna skupština. Udruga je dobila novi naziv UDRUGA INFORMATIČARA FERDINANDOVAC. Na njoj je za treći mandat za predsjednika izabran Vlado Jendrašic, za tajnika Damir Barberić, za blagajnika Zdravko Turbelija dok su članovi Upravnog odbora Davor Repić, zadužen za održavanje mreže i tehničku problematiku i Vjekoslav Grguljaš, zadužen za knjigovodstvene i ostale administrativne poslove koji su vezani za rad Udruge.
Na dan 31.12.2015. Udruga ima 101 člana i ima priključenih 107 računala. U budućem periodu u planu je nabava nove i modernije opreme za kvalitetan i brz rad mreže te primanje u Udrugu novih članova i širenje mreže na nepokriveno područje općine kako bi se omogućio pristup internetu što većem broju građana te se unaprijedila kvaliteta života na području naše općine.