Preventivna kutija

DSC01159S ciljem smanjenja prekršaja prekoračenja brzine kretanja i smanjenja prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac osmislili su „Preventivnu kutiju“, u kojoj će biti povremeno smješten uređaj za mjerenje brzine Multanova 6F te su ovih dana započeli s korištenjem iste u nadzoru prometa.
Korištenjem „Preventivne kutije“, mjerni uređaj je otporan na vremenske uvjete te se može koristiti za vrijeme kiše i snijega. Budući da se „Preventivna kutija“ može koristiti s minimalnim ljudskim resursima i bez dodatne ophodnje koja sankcionira prekršitelje, na način da je ona sama postavljena i preventivno djeluje na sudionike u prometu. Također, „Preventivna kutija“ će se koristiti i u represivne svrhe za sankcioniranje prekršaja.
Ukoliko ovakvo preventivno djelovanje poluči pozitivne rezultate, izraditi će se dodatne „Preventivne kutije“, koje bi se istovremeno postavljale na više dionica državnih i županijskih cesta na području Policijske postaje Đurđevac, a prema prosudbi ugroženosti. Na taj način preventivno će se djelovati na vozače, koji neće znati u kojoj „Preventivnoj kutiji“ je postavljen pravi uređaj za nadzor brzine (Multanova 6F), a koja „Preventivna kutija“ je preventivne naravi.

{gallery}mup28112016{/gallery}

09. veljače Dan sigurnijeg Interneta

save intMoto je ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta, Odigraj svoju ulogu za bolji Internet!

Dana 9. veljače u utorak, obilježava se u više od stotinu zemalja diljem svijeta.
Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska postaja Đurđevac koja je u njegovom sastavu isto želi dati svoj doprinos senzibilizaciji javnosti o opasnostima s kojima se mogu susresti prilikom korištenja suvremenih tehnologija te ih educirati o načinima sigurnog korištenja Interneta.

Opširnije...

Mjesec borbe protiv ovisnosti

U vremenskom periodu od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Cilj obilježavanja je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti - osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice te putem šire društvene akcije promicati zdrav način života.

Opširnije...

Izvješće PP Đurđevac i savjeti vozačima

Od 03. do 09. kolovoza 2015. godine na području Policijske postaje Đurđevac dogodile su se dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Dana 05.08.2015.g. oko 06,00 sati, u vinogradarskom predjelu Cirik u Budrovcu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač (1994), upravljao osobnim vozilom, stjecanja prava na upravljanje sa osobnim vozilom, izgubio nadzor nad vozilom i u oštrom i nepreglednom zavoju ulijevo sletio ravno van kolnika gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip gdje se i zaustavio.
Vozač koji se nalazio pod utjecajem alkohola od 0,98 g/kg nije zadobio tjelesne ozlijede.

Opširnije...

Savjeti PP Đurđevac - Upravljanje pod utjecajem alkohola

Tijekom mjeseca od početka mjeseca svibnja do kraja srpnja 2015. godine na području Policijske postaje Đurđevac zabilježene su 44 prometne nesreće od čega su vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 14 prometnih nesreća, od čega jednu s poginulim osobama, pet s ozlijeđenim osobama i osam nesreća s materijalnom štetom.
U navedenim prometnim nesrećama tijekom zadnja tri mjeseca sudjelovalo je 92 osobe, pri čemu je 16 sudionika ili 17,39% bilo pod utjecajem alkohola. U nesrećama je sudjelovalo 58 vozača pri čemu je u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola sudjelovalo 15 vozača, odnosno 25,86% vozača.

Opširnije...